Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

aniiicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi můj nejoblíbenější Poirot...jako vždy brilantní Suchet a skvělí jsou i další herci, zejména hlavní pár milenců - můj veleoblíbený JJ Feild, kterého mám v různých dobových filmech nesmírně ráda a výborná Emma Griffiths Malin. Tento Poirot má spolu s některými jinými zvláštní smutný nádech, což alespoň pro mě není na škodu a umocňuje to sílu příběhu. Agatha Christie to opět vymyslela geniálně komplikovaně a závěrečnou odkrývačku si tak pokaždé užívám. Vždy se ráda podívám (i na verzi s Ustinovem), přestože znám rozuzlení :) ... Poirotův smutný závěr...''Vždycky to není jednoduché.''...je perfektní. ()

Mapl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělý Poirot v podání Davida Sucheta. Ona vůbec Smrt na Nilu stojí za to - asi nejlépe napsané dílo od Agathy Christie spolu s Vraždou v Orient-Expresu a vůbec výprava, postavy a další aspekty jsou vybrány zcela výborně a místně. Mně se velice líbila ona tíživá atmosféra na lodi a hlavně závěrečná skoro až dechberoucí scéna. A jakožto příznivec Frances de la Tour patří ona pátá hvězdička i jí. Pokud jste neviděli, tak vřele doporučuji. 95 % ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další případ sevřený kompaktním prostředím, tentokrát parníku na Nilu. Člověku chybí (vrchní) komisař i kapitán, kterého zde střídá bezkrevný plukovník. Poirot si ze začátku tak trochu hraje na zaměstnance rodinné poradny, tak moc se snaží, aby na této dovolené nemusel nic řešit (a Agatha neměla co psát). No, nepřekvapivě se nepovede. Suchet však má vše pod dokonalou kontrolou a tak příběh příjemně plyne jako africký veletok ke svému cíli. A Emily Blunt... tu je vážně škoda zabít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je autorkou detektívneho románu "Smrť na Níle". Vyšiel prvého novembra roku 1937. Prvýkrát bol sfilmovaný v roku 1978, kde hlavnú úlohu súkromného detektíva Hercule Poirota stvárnil Peter Ustinov. V roku 2004 bola vyprodukovaná seriálová epizóda, kde Poirota stvárnil David Suchet. Zatiaľ posledná filmová verzia je z roku 2022, ktorá vznikla pod režisérskou taktovkou Kennetha Branaghana, ktorý si zahral aj úlohu vyšetrovateľa. Ja som si povedal, že si to najskôr prečítam, a potom začnem tieto filmové spracovania pozerať pekne porade. Takže ako prvý som si pustil titul "Smrť na Níle", ktorý v roku 1978 natočil režisér John Guillermin. Dal som mu štyri hviezdičky. O pár dní potom som si pozrel "Smrť na Níle" z roku 2004. Jedná sa o tretiu epizódu z deviatej série, ktorá je súčasťou televízneho seriálu "Agatha Christie´s Poirot". Film sa verne pridržiava literárnej predlohy a David Suchet v úlohe detektíva Poirota exceluje. Takže i tomuto titulu prideľujem štyri hviezdičky. **** ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, starší verze je minimálně o třídu zábavnější, nabitá skvělými charismatickými herci a fantastickou atmosférou. Za druhé Suchet je sice lepší Poirot (třebaže i Ustinov má svoje kouzlo; všichni ostatní herci byli v originále lepší!), ale to pořád nedělá z tohohle TV filmu lepší nebo alespoň stejně dobrou podívanou, i když mezi TV filmy je to pořád nadprůměr. (taky se toho nedalo moc zkazit, že jo :D ) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)

Reklama

Reklama